Jdi na obsah Jdi na menu
 


VÁNOCE

Druhá zima, sotva napadl sníh, změnila se Afra opět v něco co se vylíhlo z divokých vajec, utržené ze řetězu. Nejlepší aktivita - běhání a norování ve sněhu.

Boudu jsme vystlali senem, aby nám holka nezmrzla na Vysočině, a krásně jím voněla. S dostavbou garáže jsme jí přesunuli boudu do příznivějších podmínek, už jí neprší na střechu a i mrazivý dotěrný vítr je snesitelnější. 

No a dárky? Plno lidí kupuje svým mazlíčkům taky nějaké to potěšení navíc, tak jsme nezůstali pozadu. Svoji první výplatu jsem utratila jen za dárky pro Afru, protože vybrat odolnou hračku pro maliny -aby vydržela déle než pár minut - není vůbec lehké, natož levné. Dále jsme si obstarali nový obojek - reflexní, a samozřejmě plno pamlsků. Dárečky si sama rozbalila pod stromečkem.

I cukroví jsme pekli, ale když jsem ji načapala jak ujídá arabesky ze stromku, tak jsem si nemusela dělat práci :-D

  

Obrazek

 

 

Obranářský den v Kralicích

20. 11. 2010

Jeli jsme si po dlouhé pauze zakousat. Asi poslední akce tohoto roku. Ráno se mi nechtělo vstávat jako vždy. Afra byla nadšená. Dostali jsme pochvaly i pár výtek. Zastavit psa, když hrozně chce, se mi fakt nepodaří ať se snažím sebevíc, vždy mě k figurantovi dotáhla :-D Naším cílem bylo vyštěkávání revíru. Jinak bojovnost i zákusy byly hezké. 

Děkuji KK Miroslav, na jejichž stránkách jsem tuto akci našla, a KK Kralice, které ji pořádali. Dík i figurantům, byli dva a šlo to rychle :-)

Místo: Kralice nad Oslavou

figurant: Navrátil, Bravenec

 

Obrazek

 

Obrazek

 

 

Coursing s Českým psem

24. 10. 2010

Coursing? Co to vlastně je?

Coursing se od klasických psích dostihů liší v mnoha ohledech. Psi běží na nerovném terénu, kde je nutné měnit směr běhu, překonávat překážky a spolupracovat s druhým psem. Tímto sportem se rozvíjí a posiluje organismus psa jak po stránce fyzické, tak i po stránce duševní, jelikož pes se učí bystrosti, předvídavosti, musí kombinovat, nadbíhat si, hodnotit situaci, vytrvat a co nejlépe dostihnout návnadu. Jednoduše řečeno, jde o sport, kde pes přemýšlí a jedná sám za sebe bez ohledu na majitele.

Podstoupili jsme první trénink coursingu v Březině u Tišnova s www.ceskypes.cz. Moc se nám to líbilo, protože panička stojí a Afruška se honí. O první běh moc neměla zájem, ale okamžitě pochopila o co jde, jak se střapec rozjel, tak vyrazila hned za ním, je to prostě kořistník od přírody. Samozřejmě musela mít chuděra náhubek, aby se nestalo nějaké neštěstí, a tak když ho občas předbíhala, tak ho nemohla ani zakousnout :-) Ty zatáčky se jí také moc nelíbili, ale druhý běh byl krásný, video později. A když jsem viděla ty malé psíky jak si i nadbíhali, tak jsem se hodně nasmála :-D

Byly jsme spokojené a těšíme se na další trénink, je to výborná akce, když potřebujete proběhnout psa. :-)

 

 

 

Svatováclavská stopa - čtverec

28. 9. 2010

 

Nášlap čtverce asi 2,5m x 2,5m, umístění pamlsků

Podmínky: mírný vítr, mrholení, teplota 7´C

Čas: 15:30

 

 

PRVNÍ PLAVÁNÍ

Léto v plném proudu, slunce pálí až se nedá být ani ve stínu, a tak jsme začli jezdit k blízkému Holinkovskému rybníku. Jediné zkušenosti, které Afra měla byly akorát namáčení v místním kachňáčku, šla kam dosáhla. Tentokrát to bylo něco nového - jít dál, plavat :-) Minulý týden jsme byly poprvé spolu plavat společně.

Vrhla se do vody jako obvykle, po bříško, jen tak na schlazení jak byla zvyklá. Já šla dál a ona přešlapovala, v očích zděšený výraz, kam že to jdu a proč ona nemůže, co se děje, a co se od ní očekává. Zavolala jsem na ni. Chvilku otálela a rozmýšlela. Rozběhla se, najednou zjistila, že už se nedotýká dna, a já pořád couvala, tak další taktický manévr - běh nefungoval - tak co třeba skočit, jako na kořist, to určitě nezklame, tak 3 rychlé skoky, a teď už nešlo nic dělat než jen plácat nohama, voda všude cákala a já byla stále dál než by o na chtěla. Levá kop, pravá kop, voda nadnáší, a je to příjemné a vzrušující jak ta voda všude stříká. Jú já chodím ve vodě a panička na mě volá, povzbuzuje mě, plavu. A plavala.

Ty první kroky byly váhavé, ale vtipné. Moc jsem se nasmála s taťkem, který asistoval a dělal plavčíka. Ale Afra byla zachvíli rychlejší než my. Dodržuje tedy přestávky na pauzu, ale její odvaha a síla ji nutí vydržet každým novým pokusem o něco víc :-)

 

 

Velikonoční víkend Zbraslav

3. - 5.4.2010

Na Velikonoce jsme se zúčastnily soustředění ve Zbraslavy u Brna, které pořádal KK Miroslav. Víceméně bylo zaměřeno na obrany. Kousaly jsme na figuranta Jošku Šestáka.

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

V programu byl zahrnut i seminář poslušnosti s Beátou Štýbrovou, kterému bylo věnováno jedno odpoledne. Hodně jsme se poučily a teď se snažíme k lepšímu.

Děkuji pořadatelům, neboť Afra je můj první pes a zkušeností, z kterých se tu dalo čerpat, bylo opravdu hodně.

 

 

Obrany René Konečný

28. 3. 2010

Měly jsme příležitost kousat na jednoho z těch dobrých figurantů a vyšly z toho dvě videjka.

areál KK Tišnov

figurant René Konečný